Guten Appetit

sobota, 20 lipca 2013

Sernikobrownies z malinami


Nie musisz wybierać co lubicie bardziej - sernik czy brownies, bo możesz oba przysmaki zjeść jednocześnie. Do tego świeże maliny i gotowe. Mhm...po prostu pycha! A jaki zapach...Podczas pieczenia unosi się zniewalający zapach czekolady i malin.
Ciasto upiekłam w foremce 23x30 cm. Zapraszam do przepisu.


Składniki na spód brownies :
200 g gorzkiej czekolady (75 %)
80 g masła
120 g cukru
2 jajka
1/2 extraktu z wanilii
105 g mąki
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
1/4 łyżeczki soli
Nałożenie :
240 g twarożku
100 g cukru
2 łyżki soku z cytryny
1 jajko
1/2 extraktu z wanilii
20 g mąki ziemniaczanej
szczypta soli
200 g malin
1 łyżka cukru

Wykonanie:
  • Czekoladę z masłem powoli rozpuścić w kąpieli wodnej. Wymieszać z cukrem i extraktem z wanilii. Odstawić do wystygnięcia.
  • Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia.
  • Włączyć piekarnik i nastawić na 180 ° C.
  • Na nałożenie serowe zmiksować wszystkie składniki.
  • Przestudzoną masę czekoladową zmiksować z jajami. Mąkę wymieszać z solą i sodą oczyszczoną.
  • Przy pomocy szpatułki połączyć masę czekoladową z mąką. Nie mieszać za długo!
  • Rozsmarować równomiernie na blaszce wyłożonej papierem. Na to wyłożyć przygotowaną masę serową, pozostawiając 1 cm wolnego od sera dookoła. Na górze ułożyć maliny, posypać cukrem.
  • Piec 40 minut w temperaturze 180 ° C. Ostudzić. Życzę smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Na pewno będą Ci wdzięczni i ja również:)