Guten Appetit

niedziela, 4 sierpnia 2013

Smoothie arbuzowo-melonowo-truskawkowe


Nieprzetworzonych, surowych owoców nigdy nie za wiele! Gdy spożyjemy je w tej postaci, obdarzą nas ogromem swych dobroczynnych właściwości. Nie polecam dodatku cukru do tego  rodzaju koktajli. Jeśli są dla nas naprawdę mało słodkie, użyjmy raczej miodu. Wody też nie dolewałam, bo już arbuz to prawie sama woda. Do sporządzenia tego koktajlu użyłam resztek melonowo-arbuzowych, pozostałych po zrobieniu deseru.
Na przepis zapraszam tutaj:klik.

Składniki:
truskawki
melon żółty i pomarańczowy -Gala i Cantalupa
arbuz
sok z połowy cytryny
miód - opcjonalnie

Wykonanie:
  • Wszystkie składniki przechowywałam w lodówce, także po zmiksowaniu w blenderze otrzymałam zimny, wspaniały, orzeżwiający napój, prawdziwa rozkosz przy panujących obecnie afrykańskich upałach.
  • Zmiksowany zimny arbuz będzie się świetnie komponowal smakowo z wieloma innymi owocami np. porzeczkami, malinami czy jagodami. Wypróbujcie sami. Życzę smacznego!


2 komentarze:

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Na pewno będą Ci wdzięczni i ja również:)