Guten Appetit

piątek, 24 stycznia 2014

Pasta serowo-rybna


Kanapkę z taką pastą każdy zje z przyjemnością, nawet największy niejadek. Ze świeżym chlebem z własnego wypieku smakuje rewelacyjnie. Pasta składa się właściwie z dwóch składników: serka philadelphia i śledzia w pomidorach z puszki. Jeśli nie liczyć szczypiorku na posypkę to trzy składniki.

Wystarczy uruchomić lodówkowe rezerwy, bo w lodówce na dnie szuflady zawsze leżą dyżurne konserwy - pewnie nie tylko u mnie - jak nie makrela to śledż, albo szprotka w pomidorach.


Składniki:
1 biały serek Philadelphia- 175 g
1 puszka śledzia w pomidorach - 200 g
szczypiorek

Wykonanie:
  • Serek z opakowania przełożyć do miseczki.
  • Wyłowić śledzia z konserwy, dołożyć do serka i rozgnieść widelcem na jednolitą masę. Nie zużywać do pasty całego sosu pomidorowego, gdyż pasta będzie wówczas za rzadka.
  • Można schłodzić przed podaniem. Posmarować kromki pieczywa, posypać szczypiorkiem Smacznego!
Uwagi: użycie serka Philadelphia, który jest niezwykle kremowy i smacznej konserwy śledziowej jest gwarantem super smaku tej pasty. Probowalam z innymi kremowymi serkami, niestety to nie było już to samo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Na pewno będą Ci wdzięczni i ja również:)