Guten Appetit

piątek, 13 czerwca 2014

Rzodkiewki gotowane


Znacie smak gotowanych rzodkiewek ? Jeśli nie koniecznie spróbujcie, bo ich smak sprawi Wam naprawdę miłą niespodziankę. Z małych pikantnych bestyjek szczypiących w języczek zamieniają się w niewinne, delikatne i urocze różowe perełki. Smakują jak miniaturowe kalarepki.
Podczas gotowania odbarwiają się i tracą swój nie tylko intensywny kolor ale i smak. Ugotowane rzodkiewki moga być świetnym dodatkiem do grilowanych i pieczonych mięs. Z pewnością będą też niebanalną ozdobą stołu i talerza. A, że warto je jeść możesz przeczytać tutaj: klik.


Składniki:
pęczek rzodkiewek
sól, cukier
koperek
masło


Wykonanie:
  • obciąć liście i ogonki, rzodkiewki umyć
  • umieścić w rondelku, zalać niewielką ilością wody ze szczyptą soli i cukru. W zależności od wielkości rzodkiewek gotować je od 5-10 minut. Im dłużej się gotują, tym intensywniej się odbarwiają. Powinny jednak pozostać jędrne
  • podawać z masełkiem i posypane koperkiem
UWAGI: same bez dodatków są równie smaczne. Pasują do nich także wszystkie sosy na bazie jogurtu z ulubionymi dodatkami.

                                              ŻYCZĘ SMACZNEGO !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Na pewno będą Ci wdzięczni i ja również:)