Guten Appetit

wtorek, 7 czerwca 2016

Skrzydełka drobiowe w chrupiącej panierce


Nie wiesz jak wykorzystać mięso z rosołu? Jest na to prosty sposób - opanierować i drugie danie gotowe. Chrupiąca panierka, soczyste mięso rozpływające się w ustach to jeden z najsmaczniejszych recyklingów kuchennych.
Bardzo lubię delikatny rosół drobiowy właśnie na skrzydełkach, niestety później gotowane skrzydełka z rosołu nie mają wzięcia, a chrupiące, panierowane i owszem.
Przepis doskonale znany i popularny z czasów mizerii sklepowej i kartkowych zakupów mięsnych, a myślę, że wart przypomnienia.

Składniki:
gotowane skrzydełka z rosołu
bułka tarta
jajko
olej do smażenia

Wykonanie:
  • z ugotowanych, ostudzonych skrzydełek obciąć ostre końcówki. Skrzydełka obtaczać w rozmąconym jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na rumiano z obydwu stron. Układać na ręczniku papierowym, by odsączyć nadmiar tłuszczu
  • panierkę możesz wzbogacić np. papryką w proszku. oregano lub innymi ziołami
  • podawać z ulubionym dodatkami
                                                                   SMACZNEGO !


2 komentarze:

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Na pewno będą Ci wdzięczni i ja również:)