Guten Appetit

wtorek, 14 czerwca 2016

Spaghetti z dorszem i lubczykiem


Myśląc o dzisiejszym obiedzie specjalnie zgrillowałam 2 porcje dorsza więcej (przepis tutaj) i nadal pozostaję w lubczykowych klimatach.
Ugotowałam spahgetti, łyżka aromatycznej pasty lubczykowej i obiad gotowy. Można oczywiście pastę zmiksować z dowolnymi, ulubionymi orzechami i przygotować 100% pesto lubczykowe. Poszłam na łatwiznę i ani tak było bardzo smacznie.

Składniki na 2 porcje:
250 g spaghetti
2 porcje zgrillowanej ryby 
1 łyżka pasty lubczykowej 
pomidorki koktajlowe
pieprz

Wykonanie:
  • ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu
  • użyć ryby przygotowanej wcześniej lub usmazyć 2 kawałki dorsza. Dorsza wcześniej skropic sokiem z cytryny i posolić
  • spaghetti odcedzić, pozostawiając 1/4 szklanki wody z gotowania
  • makaron wymieszać z pastą lubczykową i pozostawina wodą z gotowania makaronu. Oprószyć pieprzem. Dodać dorsza podzielonego palcami na mniejsze kawałki i udekorować przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi 
                                                                   SMACZNEGO !




6 komentarzy:

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Na pewno będą Ci wdzięczni i ja również:)