Guten Appetit

wtorek, 5 lipca 2016

Koktajl z arbuzem i truskawkami


Lato to czas magazynowania przez nasz organizm witamin i minerałów. Trzeba to wykorzystać. Przygotowując poranny koktaj, zamiast wody użyj arbuza.
Jest super zdrowy, wiecej przeczytasz tutaj. Świetnie smakuje, nawadnia, dodatkowo  uzupełni niedobór elektrolitów. Dla koloru i smaku dorzuciłam garstkę mrożonych malin. Pycha!

Składniki:
2 kawałki arbuza
1 szklanka truskawek
garstka malin
1 banan
plasterek imbiru
1 łyżka oleju kokosowego

Wykonanie:
  • arbuz pozbawić skóry (pestek nie musisz usuwać - to samo zdrowie, poza tym blender sobie z nimi poradzi), pokroić w cząstki. Truskawki odszypułkować
  • wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować do pożądanej konsystencji
                                                               SMACZNEGO !

    6 komentarzy:

    Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Na pewno będą Ci wdzięczni i ja również:)