Guten Appetit

czwartek, 14 lipca 2016

Łosoś w maśle kaparowym

Wyraziste w smaku kwaskowato - słone kapary, podsmażone na maśle z dodatkiem zielonej pietruszki to idealny dodatek do łososia. Podane z młodymi ziemniaczkami i zieloną sałatą to wykwintny wakacyjny obiad.
Prosto, szybko, zdrowo!

Składniki:
2 kawałki łososia a`160 g
5 gałązek natki pietruszki
30 g masła 
20 g kaparów ze słoiczka
sól, pieprz
2 łyżki oleju

Wykonanie:
  • kawałki łososia umyć, osuszyć. Skropić sokiem z cytryny i posolić
  • kapary odsączyc z zalewy. Pietruszkę posiekać
  • łososia usmażyć na oleju po kilka minut z każdej strony. Na koniec dodać masło, kapary i natkę pietruszki. Przesmażyć razem przez kilka minut. Podawać natychmiast!
  • podałam z młodymi ziemniaczkami i ulubioną sałata masłową (przepis tutaj)
                                                               SMACZNEGO !

 

6 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Zgadza się:) Smakuje wspaniale:)

      Usuń
  2. Genialny przepis na podanie lososia;-). Przepis zapisalam i z pewnoscia z niego skorzystam,bo rybki czesto goszcza w mojej kuchni;-).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki:) Jest wspaniały. Bardzo polecam:)

      Usuń
  3. Wygląda obłędnie! Jakiego oleju najczęściej używasz?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziekuję:) Do smażenia oleju rzepakowego:)

      Usuń

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Na pewno będą Ci wdzięczni i ja również:)