Guten Appetit

środa, 14 grudnia 2016

Pasta śledziowa z jajkiem


Pasta śledziowa z jajkiem - tylko dwa składniki i pyszna pasta na kanapki gotowa. Prosta, tania i do zrobienia w ekspresowym tempie. Możesz ją przygotować na dwa sposoby, drobniutko posiekać śledzia i ugotowane na twardo jajka lub oba składniki po prostu zmiksować.

Na małych kromeczkach pumpernikla super mini przekąska.
Z kromką domowego chleba pyszna kolacja.

Składniki:
2 śledzie
2 jajka na twardo
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
koperek - opcjonalnie

Wykonanie:
  • śledzie wymoczyć do pożądanej słoności, następnie bardzo drobno posiekać
  • jajka posiekać lub przetrzeć przez sito
  • wymieszać śledzie z jajkami i majonezem. Majonez można zastąpić masłem. Doprawić solą i pieprzem. Podawać schłodzoną z koperkiem  
                                                                    SMACZNEGO !


2 komentarze:

  1. Pasta stoi u mnie w lodowce. Jeszcze nie probowalam,ale reszta rodziny twierdzi,ze genialna i bardzo dobry smak :-). Dzieki za swietny przepis,bo ile mozna w koncu jesc miesiwa :-).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No pewnie, urozmaicenie jak najbardziej wskazane:)

      Usuń

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Na pewno będą Ci wdzięczni i ja również:)