Guten Appetit

wtorek, 28 lutego 2017

Surówka z pomarańczy i pestek granatu. Dieta - szybka przemiana


Pomarańczę można obrać, podzielić na cząstki i podać do podjadania. Pomarańczę można pokroić w krążki i podać z pestkami granatu i wodą różaną i to już prawdziwa bajka. Pięknie wyglada, cieszy oko i smakuje o niebo lepiej.

Deser z pomarańczą wpisuje się idealnie  w dietę przyspieszającą metabolizm.
To pyszna przekąska w I fazie diety.


Składniki:
2 duże pomarańcze
1/2 małego granatu
1-2 łyżeczki wody różanej

Wykonanie:

  • z pomarańczy ściąć piętki, następnie skórę z białym albedo. Przekroić w poprzek na 6 części. Czynności wykonywać nad naczyniem, by zachować cały sok z pomarańczy
  • z granatu uwolnić pestki
  • krążki pomarańczy ułożyć na talerzykach, posypać pestkami granatu. Deser skropić zachowanym, sokiem z pomarańczy wymieszanym z wodą różaną (poza dietą mozna dodatkowo posypać posiekanymi pistacjami)
                                                                         SMACZNEGO!


8 komentarzy:

  1. Kochaba Twoja kiszona czerwona kapusta robi furorę u Mnie w domu☺uwielbiam Twoje przepisy☺

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To mnie bardzo cieszy! Pozdrawiam!

      Usuń
  2. Czy robiąc strule np.królewską myślisz że posmarowanie tahini mogłoby być?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak najbardziej:) Cudowny chałwowy smak pasuje idealnie!

      Usuń
  3. Uroczo wyglada salatka :-). Prosta,smaczna i lekka. Takie przepisy lubi chyba kazdy :-).

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale pysznie wygląda, zdrowo i kolorowo :). Narobiłaś mi smaku , muszę tylko kupić owoc granatu (pomarańcza jest)

    OdpowiedzUsuń

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Na pewno będą Ci wdzięczni i ja również:)