Guten Appetit

wtorek, 18 kwietnia 2017

Beztłuszczowy winegret z mango do sałatek i warzyw


Propozycja na przepyszny dodatek do sałatek i np. do krojonych warzyw - beztłuszczowy winegret.
Po świątecznym nadmiarze pokarmów warto przynajmniej na 2 dni pożegnać się z tłuszczem.
Proponowany winegret świetnie zastąpi tradycyjny, przygotowany na bazie oliwy/oleju, a jak smakuje! Koniecznie wypróbuj!

Autorem przepisu jest Haylie Poroy, autorka "Diety przyspieszającej matabolizm".
Robiłam go wielokrotnie podczas diety i gorąco polecam, bo jest wspaniały!

Składniki:
1/2 szklanki puree z mango
2 łyżeczki octu balsamicznego
2 łyżeczki posiekanej kolendry lub natki pietruszki
1 łyżeczka soku z limonki/cytryny
1/4 łyżeczki ksylitolu/miodu

Wykonanie:

  • zmiksuj wszystkie składniki blenerem. Gotowe!
  • Smacznego!



2 komentarze:

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Na pewno będą Ci wdzięczni i ja również:)