Guten Appetit

piątek, 13 października 2017

Kapusta pekińska duszona z papryką i boczniakami


Kapusta pekińska w jesiennej odsłonie, duszona z papryką i boczniakami. Zazwyczaj z kapusty pekińskiej przygotowujemy surówkę, a podana na gorąco jest jeszcze smaczniejsza. Nie wymaga długiego duszenia, prostsza w obsłudze niż jej pękata, głowiasta koleżanka.
Idealny dodatek do każdego mięsnego lub rybnego dania i równie smaczna solo z bagietką lub  np. kopytkami.
Rozgrzewająca, aromatyczna, po prostu pyszna!
Gościła u nas już dwa razy z rzędu, u Was jestem pewna bez dokładki się nie obędzie!

Składniki:
1/2 małej kapusty pekińskiej
1 czerwona papryka
1 cebula
4-5 boczniaków
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1/2 szklanki bulionu
sól, pieprz
2 cm kawałek imbiru
1 łyżka oleju
szczypta cukru
1 łyżeczka soku z cytryny
zielenina - natka pietruszki

Wykonanie:

  • cebule obrać i pokroić w piórka. Paprykę przeciąć na 4 części, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w cienkie paski. Na pateni zeszklić cebulę, dodać pokrojoną paprykę i przesmażyć razem przez kilka minut
  • kapustę pokroić w 1-1,5 cm paski. Z boczniaków odkroić trzonki, odrzucić, a grzyby pokroić w paski w poprzek blaszek. Dodać do garnka z cebulą i papryką. Podlać bulionem, dodać starty na tarce imbir, sól, pieprz i koncentrat pomidorowy. dusić pod przykryciem do miękkości, około 10-15 minut
  • na koniec skorygować ilość soli, do smaku dodać szczyptę cukru i sok z cytryny. Podawać  suto posypaną zieleniną 
                                                                     SMACZNEGO !

20 komentarzy:

  1. Olá todos , aqui cada pessoa está compartilhando tais conhecimento , Portanto tem
    boa ler isto blog , e eu costumava pagar uma visita rápida isto
    web site diária .

    OdpowiedzUsuń
  2. That is really attention-grabbing, You are an excessively skilled blogger.
    I have joined your rss feed and look forward to in quest of more of your magnificent post.
    Also, I've shared your site in my social networks

    Here is my blog ... safety walk

    OdpowiedzUsuń
  3. Wprost przepadam za kapusta pekinska,ale w wersji duszonej nie jadlam. Mam pytanie :-). Czy moge dodac inne grzyby?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Każde inne lub możesz pominąć, z samą papryką też będzie pyszna:)

      Usuń
  4. Thіѕ paragraph iѕ truly a fastidious one it assists neᴡ net visitors, ᴡho are wishing for blogging.

    OdpowiedzUsuń
  5. Hi, I do think this iis an excellent site. I stumbledupon it ;
    ) I will revisit yet again since I book-marked it.
    Money annd freedom iss the best way to change, may you be rich and continue to
    guide other people.

    OdpowiedzUsuń
  6. Can I just say what a comfort to uncovwr someone who
    actually knows what they are talking about on the internet.
    You definitely know how to bring a problem to light and make it important.
    More and more people should read this and understand this sode
    of your story. I was surprised you aren't more popular given that you
    surely possess the gift.

    OdpowiedzUsuń
  7. It's aweome inn favor of me to have a web page, which is useful
    for my knowledge. thanks admin

    OdpowiedzUsuń
  8. No matter if some onne searches for his required thing, thhs he/she desires to be
    available that in detail, therefore that thing
    is maintained over here.

    OdpowiedzUsuń
  9. Right now it looks like Wordpress is the best blkgging platform out there right now.

    (from what I've read) Is that what you're using on your blog?

    OdpowiedzUsuń
  10. Great post! We are linking to this particularly great article on ouur site.
    Keep up the great writing.

    OdpowiedzUsuń
  11. Hi there, I enjoyy reading through your post.
    I like to wite a little commdnt to support you.

    OdpowiedzUsuń
  12. Woah! I'm realy loving the template/theme of
    this blog. It's simple, yet effective. A
    lot of times it's challenging too get that "perfect balance" between superb usability and appearance.

    I must say you've done a excellent job with this.
    In addition, the blkg loads extremely fast forr me on Chrome.
    Outstanding Blog!

    OdpowiedzUsuń
  13. Woah! I'm really enjoying the template/theme of this site.
    It's simple, yet effective. A lot of times it's tough to get that "perfect balance" between usability and visual appeal.

    I must say you've done a very good job with this.
    Additionally, the log loads extremely fast for me on Firefox.
    Excellent Blog!

    OdpowiedzUsuń
  14. Good blog you have here.. It's difficult to find high quality writing like yours nowadays.
    I really appreciate people like you! Take care!!

    OdpowiedzUsuń
  15. Nice answers in return of this issue with reeal
    arguments and telling the wholke thing concerning that.

    OdpowiedzUsuń
  16. wonderful publish, very informative. I wonder why the other specialists of this sctor don't notice this.
    You must proceed you writing. I'm confident, you've a huge readers' base already!

    OdpowiedzUsuń
  17. Excellent post! We ill be linking to this great article
    on oour site. Keep up the good writing.

    OdpowiedzUsuń
  18. After looking over a handful oof the articles
    on your site, I seriously like your tehnique of writing a blog.
    I bookmarked it to my bookmark site list and willl be checking
    back in the near future. Please check out my web site too aand let me know
    how you feel.

    OdpowiedzUsuń

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Komentarze bardzo mnie motywują:) Pozdrawiam!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...