Guten Appetit

piątek, 9 lutego 2018

Koktajl z jarmużu i mango - antyoksydacyjna bomba


Jarmuż można wykorzystać na wiele sposobów, ale w stanie surowym to prawdziwa odżywcza petarda.
Dlatego, by maksymalnie wykorzystać to super zdrowe warzywo i całą jego moc warto pić zielone koktajle z jego udziałem. Nie każdemu jarmuż smakuje, ale wariant w połączeniu z mango posmakuje każdemu. Koktajl jest pyszny i ma cudowną aksamitną konsystencję.
Polecam, to prawdziwa bomba antyoksydacyjna!



Składniki:
2 szklanki liści obranego jarmużu
1/2 mango
1 banan
1 gruszka
1 szklanka wody mineralnej
2 cm kawałek imbiru
2 plasterki mrożonej cytryny - opcjonalnie
1 łyżeczka oleju kokosowego

Wykonanie:

  • obrać, pokroić owoce na mniejsze kawałki
  • zblendować do pożądanej konsystencji
  • wypić natychmiast po przygotowaniu
              SMACZNEGO !



4 komentarze:

  1. Kolejny mistrzowski koktajl! Jak ja uwielbiam Twoje koktajle. Na jutro szykuje sie bomba zdrowia :-) :-) :-)

    OdpowiedzUsuń

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Komentarze bardzo mnie motywują:)