Guten Appetit

poniedziałek, 9 kwietnia 2018

Wiosenny koktajl oczyszczający ze szpinaku, kiwi i awokado


Zielony koktajl to nie tylko napój, ale pełnowartościowy posiłek.
Zielone warzywa to naturalne źródło chlorofilu, ważnych witamin i mikroelemntów.
Chlorofil posiada silne właściwości oczyszczające krew, limfę i płyny wewnątrz komórkowe oraz wspomaga trawienie. Organizm pozbawiony toksyn  jest pełen sił witalnych i wigoru.
Koktajl z dodatkiem zielonych warzyw jest lekkostrawny i pełen błonnika. To prawdziwy hit wśród wszystkich dbających o własne zdrowie i zdrowe odżywianie.
Dzisiejszy koktajl jest podwójną bombą zdrowotną, ponieważ wodę mineralną zastąpiłam sokiem ściągniętym z brzozy.

Na wodę brzozową jest teraz najlepszy czas i warto to wykorzystać. O wartościach wody brzozowej i w jaki sposób ją pozyskać przeczytasz tutaj.

Składniki:
2 garście szpinaku
1/2 awokado
2 owoce kiwi
2 łyżki rzeżuchy
1 banan
1 gruszka
2 cm imbiru
1 szklanka wody mineralnej/wody brzozowej
2 plasterki mrożonej cytryny (sok z cytryny)

Wykonanie:

  • szpinak dobrze wypłukać, odciąć grube ogonki. Owoce obrać, pokroić na mniejsze cząstki
  • wszystkie skladniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować do poążdanej konsystencji
          NA ZDROWIE !



3 komentarze:

  1. Thanks in support of sharing such a pleasant opinion, piece of writing is nice, thats why i have read it fully

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak przeczytalam przepis,to nic nie pisalam,tylko od razu robilam koktajl. Jest przepyszny,ma piekny kolor i boski smak. Zrobie go jeszcze multum razy :-).

    OdpowiedzUsuń
  3. There is certainly a great deal to learn about this topic.
    I really like all of the points you have made.

    OdpowiedzUsuń

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Komentarze bardzo mnie motywują:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...