Guten Appetit

poniedziałek, 4 czerwca 2018

Koktajl z truskawkami, maślanką i mango





Łączenie maślanki lub kefiru z owocami to stary jak świat i mądry zwyczaj.
Napój przygotowany na bazie świeżych owoców to nieocenione źródło witamin i minerałów, a dodatek maślanki tylko zwielokratnia wartości odżywcze koktajlu. Całe owoce użyte do napoju to świetne źródło błonnika, który daje uczucie sytości i zaspokaja głód.

Smoothie mleczno-owocowe to smaczne pierwsze śniadanie, podwieczorek lub kolacja.
Idealne na upalne dni, lekkostrawne i odżywcze.
Dodatek mango zadba o super smak i niezwykle aksamitną konsystencję napoju.

Składniki:
1 szklanka maślanki
2 szklanki truskawek
1 banan
1/2 mango
1 cm kawałek imbiru

Wykonanie:


  • truskawki dokładnie umyć, najlepiej w mocno ciepłej wodzie, ponieważ lepiej usuwa pozostałości po pestycydach, odszypułkować
  • obrać mango, odkroić od pestki
  • wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować do pożądanej konsystencji
  • wypić zaraz po przygotowaniu
                                                               NA ZDROWIE








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Komentarze bardzo mnie motywują:)